ראיון עבודה
שלחתם קורות חיים מצוינים וקיבלתם זימון לראיון עבודה? יש לכם שתי אופציות - או להילחץ, או שאתם יכולים לנשום עמוק, ולהתכונן לראיון עבודה בצורה הכי טובה שאפשר. אנחנו מקווים שתבחרו באופציה השנייה, כי היא זו שתוביל אתכם למשרה החדשה שלכם.
בררו על החברה ועל התפקיד המיועד
לטיול בחו"ל לא תיסעו מבלי לברר פרטים אודות המדינה, המלון, דרכי התחבורה וכו', נכון? כך גם כדאי להתייחס לראיון עבודה. בררו כמה שיותר פרטים אודות המשרה, בררו לגבי אופיו של מקום העבודה, קוד הלבוש בארגון, מי המתחרים, פרויקטים אחרונים שבהם החברה עסקה וכו'. בימינו, אין שום בעיה לבדוק פרטים אלו, חיפוש מהיר בגוגל יתן לנו את כל המידע שאנו צריכים. חיפוש מידע על פורטל דרושים AllJobs למשל, יתן לכם מידע רב אודות החברה, איך היא הוקמה, מי עובדים בה, תמונות ווידאו של המשרדים ועוד.
היו חיוביים
היו מחויכים, לחצו את ידו של המראיין (לא לחיצה רופסת, אך גם לא חזקה מידי), התיישבו מול המראיין כאשר אתם משדרים פתיחות, ביטחון, לבביות, והתלהבות. גם אם אתם לא מרגישים הכי בטוחים בעצמכם, דאגו לא להראות זאת למראיין. שיתוף המראיין בחששות שלכם לגבי העבודה לא תזכה אתכם בנקודות זכות, סביר להניח שזה דווקא ייצור אפקט שלילי.
בחנו את עצמכם לקראת ראיון העבודה
שאלו את עצמכם שאלות לגבי עצמכם. כשמראיינים אתכם, מה אתם הכי אוהבים? מה הנקודות החזקות שלכם בראיון עבודה לעומת הנקודות החלשות? מה הייתם רוצים לשנות? על מנת לבחון את עצמכם צורה הטובה והיעילה ביותר, היעזרו בקולגות, בני משפחה, חברים, ואנשים שמכירים אתכם הכי טוב למעשה, ויוכלו לתת לכם משוב אמיתי וכנה.
אל תתחכמו ואל תהיו יהירים
להיות מרשימים זה מצוין, אבל אל תתאמצו יתר על המידה כדי להרשים, זה יכול ליצור רושם של עודף ביטחון עצמי. ראיון עבודה הוא לא המקום המתאים להגיד "אני עשיתי ככה, ואני הובלתי את המהלך הזה והזה...וכו'". הביטחון העצמי שלכם יוקרן באופן טבעי כשאתם באמת מאמינים בעצמכם ובדברים שעשיתם.
גם לכם מותר לשאול
גם לכם מותר לשאול שאלות בראיון עבודה. מותר ואף רצוי. הראו התעניינות, הראו בקיאות בתחום/מוצר/חברה. ראיון עבודה הוא דו שיח בין אנשים, אתם שומעים וגם משמיעים. כמו שהתחלתם את ראיון העבודה, כך תסיימו אותו, בלחיצת יד, הודו למראיין על זמנו, ועל המפגש. בדקו מה הם התהליכים הבאים הצפויים במיון לתפקיד, וכן לוחות זמנים.