מאת מיכאל הוכשטדט*
בחלק גדול מהמקרים המשרות הפנויות לא "יוצאות החוצה" ולכן כדאי מאוד ליזום פנייה למעסיקים פוטנציאליים. יש לשלוח קורות חיים ולנהל מעקב. הפעם זה מעט יותר מורכב היות ולא ברור לנו האם יש משרות פנויות. יחד עם זאת, בניהול המעקב הכולל שיחת טלפון, נוכל לדעת האם מישהו התייחס לקורות החיים שלנו והאם הם מעוניינים במידע נוסף.
כבר מספר שנים שהגלישה באינטרנט הינה אחת הדרכים המהירות והיעילות לחיפוש מקומות תעסוקה. אתרים רבים מתמחים בכך ולהלן כתובות האינטרנט של חלקם. שימוש באינטרנט יכול לקצר את התהליך בהיותו "מנוע חזק" בשליחת קורות חיים, יצית קשר עם מעסיקים, למידעה על מקומות תעסוקה ועוד.
משרד התמ"ת (תעשייה, מסחר ותעסוקה) מפעיל שירות מקצועי המיועד למחפשי עבודה. השירות ניתן ללא תשלום. ראה רשימת כתובות של לשכת התעסוקה באיזור מגוריך
רבים שואלם את עצמם כיצד לדעת איזה מקצוע לרכוש ואשר יבטיח תעסוקה הולמת בצידו. לצורך כך ניתן להיעזר במרכז להכשרה טכנולוגית. המרכז הינו בית ספר מקצועי ממשלתי ומופעל על ידי משרד התמ"ת ומיועד לכל אזרח מגיל 18. מתפקידו להכשיר בעלי מקצוע נדרשים ברמות שונות ובאיכויות גבוהות בהתאם לדרישות במשק. במרכז מתקיימים קורסי בוקר וערב. לבוגרים במספר קורסים, אף מובטחת עבודה בסיום הלימודים.
* המאמר פורסם במקור בעיתון המועצה האיזורית מטה יהודה ע"י מיכאל הוכשטדט ז"ל – עובד סוציאלי אשר הקדיש את חייו לסיוע לזולת, בדגש על סיוע בתעסוקה