החברות הגדולות בין אם הן חברות ציבוריות או אירגונים ממשלתיים הן מקום עבודה נחשק שלא פשוט להגיע אליו. ולכן הגישה שלכם בזמן חיפוש עבודה צריכה להיות שונה כאשר אתם באים להתמודד עם האירגון הגדול ולפעמים מסורבל שבו אתם רוצים לעבוד.
אירגונים ממשלתיים הם מקום עבודה נחשק שלא פשוט להגיע אליו. רבים יגידו לכם שניתן להתקבל אליהם רק בעזרת פרוטקציה אבל זה לא נכון.כדי להתקבל לעבודה בארגון ממשלתי גדול צריך לגשת לנושא בצורה שונה ממה שהייתם עושים בחיפוש עבודה רגיל.
קודם כל, חשוב להפנים שבשביל למצוא מודעת דרושים מורים או דרושים משרד הבטחון צריך לחפש את המשרות הללו באתרים הגדולים לחיפוש עבודה. אירגונים ממשלתיים יפרסמו את משרות הדרושים שלהם רק בלוחות הגדולים ולכן בשביל למצוא את המשרות תצטרכו להתמקד בפורטלים הגדולים שמציעים אלפי מודעות דרושים ביום. אומנם הסינון הוא לא קל ותהליך ההגשה של המסמכים גם הוא לא פשוט אבל זה בהחלט שווה את זה לאור תנאי העסקה שנהוגים במקומות הללו.
המקום השני לחיפוש, הוא אתרי החברות עצמן, למשל אם אתם רוצים למצוא משרה בחברת חשמל הרי שעמוד דרושים חברת חשמל, באתר החברה, יהיה המקום המתאים לכך.
אך לפני שאתם רצים לשלוח קורות חיים, מן הראוי שתתנו את הדעת לכמה הבדלים חשובים במה שמצופה מכם, נמשיך עם הדוגמה של דרושים חברת חשמל, למען הנוחות:
אם אין לכם חברה ספציפית שבה תרצו לעבוד, כדאי להתחיל את הסינון מאתרי לוחות דרושים הגדולים כי שם אומנם לא תראו את כל הארגונים אבל תראו ריכוז של חברות רבות במקום אחד. בנוסף לוחות דרושים רבים נוהגים להדגיש את החברות הגדולות שמפרסמות אצלם באתר כבר בעמוד הראשי או במיילים שאתם מקבלים כשאתם נרשמים לסוכן חכם לחיפוש משרות.
וכך לוחות דרושים מאפשרים לכם לעקוב אחרי סבבי גיוסים, כאשר אתם רואים פתאום הצפה של נושא - דרושים רכבת ישראל במגוון משרות בכל המיילים שאתם מקבלים, ניתן להניח שרכבת ישראל עורכת עכשיו גיוס לשורותיה, זה קורה בתדירות מסויימת כי הארגונים הגדולים לרוב מגייסים בו זמנית למספר תפקידים.
בנוסף אולי תרצו לקרוא על איך מחפשים עבודה בלוחות דרושים ועל איך כותבים קורות חיים.