אתם מחפשים עבודה וכל פעם רואים את אותן המשרות שחוזרות על עצמן ולא מצליחים למצוא משהו חדש? או שאולי מצאתם את החברה בה תרצו לעבוד אבל אתם לא מוצאים משרות חדשות בתחום שלכם שנפתחו בה?
אחד הפתרונות למצב, זה לחפש במקומות בהם עוד לא חיפשתם. תחום חדש בחיפוש עבודה שפורח בשנים האחרונות הוא תחום החיפוש משרות ברשתות חברתיות. כולנו שמענו או מכירים קבוצות בפייסבוק כמו "משרות היי-טק בין חברים, לפני שמתפרסמות בחברות כח אדם" ושמענו סיפורים על איך השכן מצא עבודה עם משכורת גבוהה דרך הפייסבוק, אבל איך עושים את זה באמת?
פתחתם פרופיל ואתם מוכנים להתחיל אז איך בעצם מוצאים עבודה בפייסבוק או איך מוצאים מודעות דרושים בלינקדאין על פי תחומי העניין שלכם?
קבוצות רבות בפייסבוק מתגאות בכך שהן מקבלות מודעות דרושים ישירות מחברות ההשמה עוד לפני שהמשרות הללו עוברות ללוחות דרושים ומקבלות חשיפה הרבה יותר גדולה, שכמובן מקטינה את הסיכוי של כל המעורבים בדבר להתקבל למשרה המבוקשת. לכן הדבר הכי חשוב בחיפוש עבודה ברשתות החברתיות זה להיות כל הזמן עם היד על הדופק, קרי להכנס לרשת ללא הפסקה, לקבל ממנה עידכונים וכמובן הכי חשוב להרשם לקבוצות הרלוונטיות לחיפוש עבודה שלכם ולוודא שאתם לא מפספסים שום דבר ממה שמתפרסם באותה קבוצה (וזה מאוד חשוב – כמה שיותר קבוצות כדי להיות חשופים לכמה שיותר מידע בזמן אמת).
ברגע שאתם מבינים מי נגד מי בקבוצה התחילו ליצור קשרים, עם האנשים שנוטים לפרסם הרבה משרות, עם אלו שכבר מצאו עבודה בחברות נחשבות ובאופן כללי עם חברי הקבוצה, היו ידידותיים, ענו על שאלות עם כאלו נשאלות בקבוצה ואתם יודעים את התשובה וכמובן פרסמו פעם בכמה זמן את תיאור המשרה המבוקשת, איזו עבודה אתם מחפשים – עם הזמן חברי הקבוצה יראו בכם חלק חשוב מהקבוצה ויעשו מאמצים להעביר אליכם משרות שנראות להם רלוונטיות ובכך יחשפו אתכם למשרות שאולי לא הייתם מוצאים בכוחות עצמכם.
לינקדאין היא לא רשת חברתית כמו פייסבוק או טוויטר, מדובר ברשת שהמטרה המוצהרת שלה זה ליצור קשרים עסקיים ותחום חיפוש עבודה מאוד מפותח בה, יש כאלו הרואים בפרופיל הלינקדאין שלכם שווה ערך לקובץ קורות חיים. לכן זה חשוב במיוחד שכל החומר שאתם מעלים ללינקדאין יהיה מדוייק, מלא ואם יש קישורים אז גם עם קישורים לפרויקטים רלוונטיים שיכולים להדגיש את הכישורים שלכם.