חיפוש עבודה באמצעות רשתות חברתיות

דרושים ברשתות חברתיות

חיפוש עבודה מהדור הבא

 



אתם מחפשים עבודה וכל פעם רואים את אותן המשרות שחוזרות על עצמן ולא מצליחים למצוא משהו חדש? או שאולי מצאתם את החברה בה תרצו לעבוד אבל אתם לא מוצאים משרות חדשות בתחום שלכם שנפתחו בה?

אחד הפתרונות למצב, זה לחפש במקומות בהם עוד לא חיפשתם. תחום חדש בחיפוש עבודה שפורח בשנים האחרונות הוא תחום החיפוש משרות ברשתות חברתיות. כולנו שמענו או מכירים קבוצות בפייסבוק כמו  "משרות היי-טק בין חברים, לפני שמתפרסמות בחברות כח אדם" ושמענו סיפורים על איך השכן מצא עבודה עם משכורת גבוהה דרך הפייסבוק, אבל איך עושים את זה באמת?

ראשית הכינו את כל מה שצריך בשביל להתחיל:

  • כתבו קורות חיים, ערכו אותם והשוו עם הדוגמאות שיש לנו באתר.
  • פתחו פרופיל ברשתות החברתיות המתאימות, הרשתות הפופולאריות בישראל בנושא חיפוש עבודה הן: פייסבוק ולינקדאין.
  • הזמינו את כל החברים שלכם באותה רשת לפרופיל שפתחתם, לרוב הרשת החברתית בעצמה תיתן לכם מגוון אפשרויות לחפש את החברים שלכם ע"פ כתובות המייל שלהם.
  • חפשו כמה שיותר קבוצות באותה רשת חברתית שמוקדשות לחיפוש עבודה והצטרפו אליהן. למשל בלינקדאין נוכל לציין כמה מהקבוצות הגדולות: Search & Find a Job in Israel (לקבוצה יש תתי קבוצות שכל אחת מתמקדת בחיפוש עבודה בתחום אחר), Israel High Tech (10,000+ members) – אם אתם מחפשים עבודה בהייטק, CXO in Israel – למשרות בכירים ועוד.

פתחתם פרופיל ואתם מוכנים להתחיל אז איך בעצם מוצאים עבודה בפייסבוק או איך מוצאים מודעות דרושים בלינקדאין על פי תחומי העניין שלכם?

 

דרושים בפייסבוק לפני לוחות דרושים

 

קבוצות רבות בפייסבוק מתגאות בכך שהן מקבלות מודעות דרושים ישירות מחברות ההשמה עוד לפני שהמשרות הללו עוברות ללוחות דרושים ומקבלות חשיפה הרבה יותר גדולה, שכמובן מקטינה את הסיכוי של כל המעורבים בדבר להתקבל למשרה המבוקשת. לכן הדבר הכי חשוב בחיפוש עבודה ברשתות החברתיות זה להיות כל הזמן עם היד על הדופק, קרי להכנס לרשת ללא הפסקה, לקבל ממנה עידכונים וכמובן הכי חשוב להרשם לקבוצות הרלוונטיות לחיפוש עבודה שלכם ולוודא שאתם לא מפספסים שום דבר ממה שמתפרסם באותה קבוצה (וזה מאוד חשוב – כמה שיותר קבוצות כדי להיות חשופים לכמה שיותר מידע בזמן אמת).

ברגע שאתם מבינים מי נגד מי בקבוצה התחילו ליצור קשרים, עם האנשים שנוטים לפרסם הרבה משרות, עם אלו שכבר מצאו עבודה בחברות נחשבות ובאופן כללי עם חברי הקבוצה, היו ידידותיים, ענו על שאלות עם כאלו נשאלות בקבוצה ואתם יודעים את התשובה וכמובן פרסמו פעם בכמה זמן את תיאור המשרה המבוקשת, איזו עבודה אתם מחפשים – עם הזמן חברי הקבוצה יראו בכם חלק חשוב מהקבוצה ויעשו מאמצים להעביר אליכם משרות שנראות להם רלוונטיות ובכך יחשפו אתכם למשרות שאולי לא הייתם מוצאים בכוחות עצמכם.

 

חיפוש עבודה מקצועי בלינקדאין

 

לינקדאין היא לא רשת חברתית כמו פייסבוק או טוויטר, מדובר ברשת שהמטרה המוצהרת שלה זה ליצור קשרים עסקיים ותחום חיפוש עבודה מאוד מפותח בה, יש כאלו הרואים בפרופיל הלינקדאין שלכם שווה ערך לקובץ קורות חיים. לכן זה חשוב במיוחד שכל החומר שאתם מעלים ללינקדאין יהיה מדוייק, מלא ואם יש קישורים אז גם עם קישורים לפרויקטים רלוונטיים שיכולים להדגיש את הכישורים שלכם.

 

דגשים חשובים:

  • התמונה שאתם מעלים ללינקדאין צריכה להראות מקצועית, אומנם לא חובה חליפת שלושה חלקים אבל הקפידו על סיטואציה מקצועית ולא תמונה ממסיבת השיחרור מלפני שנים. תחשבו שהבוס העתידי שלכם יסתכל על התמונה הזאת ואם הוא ירגיש עומד מולו אדם לא רציני הוא פשוט לא יפנה אליכם.
  • הקפידו על רצף זמן: בדיוק כמו שבקורות חיים אתם מקפידים שלא יהיו מרווחי זמן גדולים בין עבודה לעבודה, כך גם בפרופיל שלכם בלינקדאין חשוב שהמעסיק יראה רצף עבודה ורצוי גם עם פירוט על כל משרה.
  • חשוב לציין כבר בסטטוס שלכם שאתם מחפשים עבודה ואת שם המשרה המבוקשת – הטקסט הנתון בסטטוס הוא מאוד קצר ולכן חשוב לנצל אותו בחוכמה היות וכל מי שרואה את הפרופיל שלכם בלינקדאין קודם כל רואה את השם ואת הסטטוס.

    חיפוש עבודה ברשתות חברתיות עלול לדרוש יותר מאמץ מאשר הרשמה לסוכן חכם בלוחות דרושים אבל גם פירות העבודה שלכם יכולים להיות מתוקים יותר כי אנשים חולקים עם החברים שלהם ועם הרשת מידע אודות משרות שמתפנות ולעיתים המשרות הללו בכלל לא מגיעות ללוחות דרושים ועם כן אז באיחור מה שיכול להוות בדיוק את היתרון שאתם צריכים בשביל להתקבל למקום עבודה מבוקש.   

      

     

 

מאמרים מרכזיים – לוחות דרושים

עבודה זמנית בלוחות דרושים

עבודה זמנית בלוחות דרושים

עבודה זמנית בלוחות דרושים, איך למצוא, לסנן ולבחור את המשרה הטובה ביותר! עבודה זמנית קבועה או עבודה זמנית בשביל להרוויח - איך ומתי לחפש בלוחות דרושים.

דרושים מלצרים

דרושים מלצרים

משרות מלצרות - כל מה שצריך לדעת, איפה מחפשים ועל מה חשוב להקפיד כשמדברים עם הבוס.

לוחות דרושים לחיילים משוחררים

משרות לחיילים משוחררים - איך מוצאים אותן?האם כדאי לבחור בעבודה מועדפת ואיך כותבים קורות חיים בפעם הראשונה? כל המידע הדרוש לחיילים משוחררים לחיפוש עבודה מוצלח.

לכל המאמרים >>

שאלות ותשובות – לוחות דרושים

האם בשביל למצוא עבודה חייבים להשתמש בלוח דרושים בתשלום?

תשובה:   בשביל למצוא עבודה לא חייבים להשתמש בלוח...

לכמה לוחות דרושים צריך להרשם בשביל למצוא עבודה?

תשובה:  כאשר אתם מחפשים עבודה אין צורך להרשם ליותר...

האם אני יכול למצוא עבודה בקופת חולים בלוחות דרושים?

תשובה:  כן, לוחות דרושים גדולים מכילים בתוכם משרות...

לכל השאלות והתשובות >>
אודות   |   יצירת קשר   |   מפת האתר   |   קישורים   |   תקנון   |   פרסמו אצלנו