ראיון עבודה – הכנה מוקדמת משפרת את הסיכויים להצלחה
כמו בכל מפגש ראשוני עם אדם חדש, מתקיים רושם ראשוני המשפיע על השיפוט של האדם מולכם, מבלי שיהיה לו ידע מוקדם עליכם. גם מעסיקים שמקבלים קורות חיים או מזמנים מועמדים לראיון עבודה, יגבשו עליכם דעה כבר בשלב מוקדם. בשל כך, הכנה מקדימה לראיון עבודה היא חשובה לשם יצירת רושם טוב על המעסיק. בטרם הגעתם לראיון לימדו על התפקיד, המראיין והחברה כולה.
כיצד עושים זאת נכון?
ביטחון עצמי
יש להכין תשובות מקדימות מראש לכל השאלות שאתם לא בטוחים כיצד לענות עליהן. דברו אל המראיין בגובה העיניים וברהיטות ושדרו ביטחון ככל האפשר. התרגשות במהלך הראיון היא לגיטימית והמראיין מודע לכך ולסיטואציה. זכרו שכמו שהמראיין בודק את ההתאמה שלכם לתפקיד ולארגון, כך גם אתם בודקים אם אתם מתאימים לארגון עצמו.
מידע על החברה והכנה מוקדמת לתפקיד
חשוב לקרוא מידע על החברה ממקורות אחרים כמו רשת האינטרנט, ללמוד עליה מראש. נסו לנבא שאלות שאולי ישאלו אתכם בראיון עצמו, בהתאם לאופי התפקיד והחברה. הגיעו מוכנים מראש עם שאלות שהייתם רוצים לברר על הגדרת התפקיד עצמה, במידה ולא יסופק לכם מידע על כך בראיון.
הצגה עצמית
הכינו מראש את קורות החיים שלכם, כסיפור בעל פה. במה עסקתם בעבר, מה היו הקשיים בעבר, מה המגרעות שלכם וכיצד אתם יודעים להתנהל מולן ולשפר אותן. שפת הגוף חשובה גם היא. מומלץ לשבת על הכיסא בזקיפות, ולהימנע מתנועות ידיים מיותרות.
לבוש
יש להגיע לראיון העבודה בלבוש הולם וראוי. גופיות, סנדלים, ג'ינס קרוע או בגדים מרושלים אינם באים בחשבון.
ראה נוסח דוגמא למכתב המלצה