השתלבות במעגל העבודה. למה? ומדוע?

מיכאל הוכשטדט ז"ל


האם השכלה מבטיחה תעסוקה? 

מאת מיכאל הוכשטדט*
 
בתום שירות צבאי, שירות לאומי, טיול בחו"ל וכיוצ"ב, אנשים צעירים נדרשים לקבוע לעצמם את אופי פרנסתם בעתיד. האם תחילה ללמוד ולרכוש השכלה, קורס מקצועי, או מייד להתחיל לחפש עבודה?
כל הפעולות הללו מקדמות את הסיכוי למצוא עבודה והכנסה קבועה ומסודרת. האומנם? האם כל מי שרכש מקצוע בקורס מקצועי, או השקיע כספים רבים בלימודי השכלה גבוהה אכן הבטיח לעצמו עבודה מסודרת?
כידוע אין הבטחה לכך, אך יחד עם זאת נמצא במחקרים כי אותם אלו שהשקיעו, למדו ורכשו מקצוע, קל להם יותר להשתלב במעגל העבודה.
 
 

לעיתים אנו בוחרים מרצוננו לא לחזור למעגל העבודה

במסגרת תפקידי אני פוגש אנשים המחפשים עבודה ולעיתים הם מתארים בפני כי לאחר חיפוש ממושך הם מצאו עבודות שלדעתם הן מתחת לרמתם המקצועית והאישית. כך למשל הם מגדירים את העבודה שהוצעה להם ככזו שאינה מבטיחה תעסוקה לתקופה ארוכה ואיננה מאתגרת ומעניינת. לרוב, הם מסרבים לקחת על עצמם את ההזדמנות שנקרתה בדרכם ולהשתלב במעגל העבודה.
 

סירוב להצעת עבודה עשוי להיות פספוס הזדמנות לחזור למעגל העבודה

יוצא אם כן, שכאשר הייתה להם אפשרות, הם לא ניצלו אותה וכעת עליהם לחפש פעם נוספת ולהמתין למשרה המיוחלת. באופן טבעי, תהליך חיפוש העבודה דורש זמן ניכר ותקופת המתנה ממושכת. בינתיים הזמן חולף, אנשים מתבגרים ויש חשש שבקרוב הם לא יהיו אטרקטיביים למעסיקים. יש לזכור כי בעולם התעסוקה המודרני בו אנו חיים בישראל, פעמים רבות אנשים בני ארבעים מתחילים להיחשב כמבוגרים ולא מתאימים לעבודה.
 
 

חזרה למעגל העבודה טומנת יתרונות רבים למחפש העבודה

 
בשלב זה, לעניות דעתי, חשוב שכל מחפש עבודה ייקח אחריות על מצבו וישאל את עצמו באיזו מידה כדאי לו להשתלב במקום עבודה ולקוות להוכיח את היכולות והכישורים שיש לו. בנוסף לכך, יתכן ויש לו כעת אפשרות לרכוש נסיון, לרקום קשרים, להתקדם במקום העבודה ואולי אף לקבל מחמאות והמלצות מהממונים.
בהמשך ניתן לחפש עבודה אחרת (במקביל לעבודה – לא לעזוב) ולקוות כי כעת הנתונים האישיים אטרקטיביים יותר למעסיקים והסיכוים למצא משרה עם תנאי העסקה טובים, הם גבוהים יותר.
באופן כללי, היציאה לעבודה גורמת לאנשים להרגיש אחרת. להקפיד על הופעה חיצונית ולשדר חיוביות. היציאה לעבודה משפיעה לטובה על בני המשפחה ומהווה דוגמא אישית.
 

לא מומלץ לדחות הצעות עבודה

לסיום, הרבה פעמים דחיית קבלת עבודות הינה לרעה.
הזמן חולף ודורשי העבודה נעשים פחות ופחות אטרקטיביים למעסיקים. חוסר הנסיון המקצועי הולך וגדל והסיכויים למצא עבודה הולכים ויורדים.
באשר לפנסיה, ככל שעובדים במהלך החיים פחות שנים כך צוברים פחות שנות ותק לפנסיה. לכן, לא מומלץ לחיות רק על קצבאות הזקנה של המוסד לביטוח לאומי, אותם עלולים לקצץ בשנים הבאות.

 

* המאמר פורסם במקור בעיתון המועצה האיזורית מטה יהודה ע"י מיכאל הוכשטדט ז"ל – עובד סוציאלי אשר הקדיש את חייו לסיוע לזולת, ובין השאר בסיוע למציאת תעסוקה

 

קראו עוד כיצד לכתוב קורות חיים מעולים להצלחה בטוחה.

 

מאמרים מרכזיים – דמי אבטלה

לשכת התעסוקה, לשכת אבטלה

לשכת התעסוקה, לשכת עבודה

רשימה של כל לשכת תעסוקה בארץ לצורך קבלת דמי אבטלה בלשכה וכל צורך אחר. טלפונים, כתובות ודואר אלקטרוני של לשכת אבטלה בכל עיר. עדכנו אותנו אם הפרטים השתנו

דמי אבטלה לחיילים משוחררים

דמי אבטלה לחיילים משוחררים

כמה דמי אבטלה מקבלים חיילים משוחררים, מה כלול בתשלום דמי אבטלה ומה לא כלול ומי זכאי לתשלום דמי אבטלה.

תשלום דמי אבטלה

תשלום דמי אבטלה

כמה דמי אבטלה מקבלים, מה כלול בתשלום דמי אבטלה ומה לא כלול ומתי אינכם זכאים לתשלום דמי אבטלה.

לכל המאמרים >>

שאלות ותשובות – דמי אבטלה

מהו גובה דמי אבטלה שמקבלים?

תשובה:   גובה דמי אבטלה נקבע לפי אחוז מהשכר שהרווחת...

היכן צריך לחתום אבטלה?

תשובה:   אם ברצונכם לחתום אבטלה משמע אתם רוצים להיות...

איפה חותמים אבטלה?

תשובה:   אבטלה חותמים בלשכת התעסוקה. לפני שמגיעים...

לכל השאלות והתשובות >>
אודות   |   יצירת קשר   |   מפת האתר   |   קישורים   |   תקנון   |   פרסמו אצלנו